Μέλι Χουρδάκης

q

Η ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ

Κατανόηση της Φυσικής Διαδικασίας της Κρυστάλλωσης του Μελιού

Το μέλι, ως φυσικό προϊόν, τείνει να κρυσταλλώνει με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η διαδικασία συχνά ξεκινά με το σχηματισμό μικροσκοπικών κρυστάλλων στον πυθμένα και στα τοιχώματα του βάζου. Καθώς περνά ο καιρός, ενώνονται πρόσθετοι κρύσταλλοι, οι οποίοι μερικές φορές μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση και την υφή του μελιού. Αν και αυτός ο μετασχηματισμός μπορεί να μην είναι αισθητικά ευχάριστος σε κάποιους, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η κρυστάλλωση δεν αλλοιώνει την ποιότητα ή τη θρεπτική αξία του μελιού.

dfg

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε το κρυσταλλωμένο μέλι στην υγρή του κατάσταση. Ζεστάνοντας σε χαμηλή θερμοκρασία το δοχείο σε νερό, οι κρύσταλλοι θα διαλυθούν, επιστρέφοντας το μέλι στην αρχική του λεία σύσταση.

 

tg

Η κρυστάλλωση του μελιού είναι ένα φυσικό χαρακτηριστικό του αγνού, ανόθευτου μελιούΜας υπενθυμίζει τηv αυθεντικότητα του μελιού και την απουσία πρόσθετων.

Αντί λοιπόν να ανησυχείτε για την κρυστάλλωση, αποδεχτείτε την ως απόδειξη της γνήσιας φύσης του μελιού σας!